Moda

Missice se pripremaju za finale Miss Svijeta 2021u Puerto Rico

Missice se pripremaju za finale Miss Svijeta 2021u Puerto Rico cover

Bosna i Hercegovina i njena još uvijek nedovoljno istražena prirodna i turistička bogatstva inspiracija za stvaranje unikatne haljine, koju je za Adnu Biber pripremila svjetski priznata bh dizajnerica Gordana Zucić

Ostalo je još 8 dana do izbora najljepše žene – Miss svijeta 2021. Djevojke iz 98 zemalja koje će se boriti za krunu, vrijedno rade ovih dana.

Miss Bosne i Hercegovine za 2021 godinu Sarajka Adna Biber, studentica fakulteta Političkih nauka u Sarajevu, odsjek Međunarodni odnosi i diplomatija,  otputovala je na Izbor za Miss Svijeta u Puerto Rico, gdje boravi skoro mjesec dana. Vremena za odmor skoro da i nema.

Osim svakodnevnih proba koreografije, snimanja i photoshootinga, missice su učestvovale u talent natjecanju, sportskim igrama, promovirale haljine poznatih dizajnera, imale intervjue I press konferencije te prezentacije država iz kojih dolaze, top model natjecanje,  te najvažnije od svega promocija svake države kroz projekat “Ljepota sa svrhom”.

Održana je i proba haljine s kojom će nas naša prelijepa Adna predstaviti na izboru Miss svijeta 2021. a koji će se održati 16. prosinca 2021. u José Miguel Agrelot Coliseumu u San Juanu u Portoriku.

Večernju haljinu za našu missicu kreirala je svjetski priznata bh dizajnerica Gordana Zucić.

Neobična i unikatna haljina, već na prvi pogled odiše tajanstvenošću, a sama dizajnerica kaže da ju je za njeno stvaranje inspirirala Bosna i Hercegovina i njena još uvijek nedovoljno istražena prirodna i turistička bogatstva. Mlada predstavnica BiH haljinu sa snažnom porukom još više naglašava, a do izražaja dolazi njena misterioznost koja u promatraču budi znatiželju.

“Crnu sam uzela kao temeljnu boju haljine i upravo je ona ta koja predstavlja neiskorišteni potencijal naše zemlje, dok sam postupnim dodavanjem cvjetova u bojama, grana, listova i Swarovski kristala, željela pokazati raskoš, čistoću i neizmjernu ljepotu naših šuma, vodopada, kanjona, tvrdih stijena i ostalih fenomena Bosne i Hercegovine. Željela sam tako i svakog pojedinca potaknuti da učini korak naprijed u isticanju bogatstva kojih je jedna “mala” BiH prepuna”, kazala je dizajnerica Zucić.

Takmičenje Miss svijeta slavi jubilej 70. godišnjicu kada će aktuelna Miss svijeta Toni-Ann Singh s Jamajke okruniti svoju nasljednicu na finalnoj večeri.

Riječ je o jednom od najstarijih takmičenja ljepote koje je nastalo u Velikoj Britaniji 1951. godine, a kreirao ga je Eric Morley. Prva Miss svijeta bila je Šveđanka Kiki Haakonson koja je izabrana za najljepšu od 26 žena.

Uz našu Adnu takmiče se Andrijana Savić iz Srbije I Maja Colic iz Slovenije, dok države Hrvatska, Crna Gora I Makedonija ove godine nemaju svoje predstavnice na ovogodišnjem izboru za Miss svijeta.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo je našoj predstavnici zaželio puno uspjeha u Puerto Rico I izrazio svoje zadovoljstvo što je aktuelna Miss Adna Biber stanovnica baš općine Novi Grad Sarajevo. “Adna će biti ambasadorica svoje općine i države, kako na dan izbora 16. decembra, tako i cijeli mjesec dana priprema u Puerto Rico. Jedan ovakav izbor dobra je prilika da se prezentuje sve ono što naša država ima ponuditi kroz razne promotivne materijale – video zapise, umjetnine, prezentacije kuture i tradicije”, istakao je načelnik Efendić.

Izbor za Miss svijeta svake godine prati preko 3 milijarde ljudi, što ga svrstava među najgledanije događaje na svijetu. To je ujedno i vodeća humanitarna organizacija koja insistira i na pozitivnim vrijednostima našeg društva, te tretira posebno teme koje su od značaja za cijelo društvo.

To Top