Događaji

25 PONOSNIH GODINA BH FASHION WEEK-a i modne agencije ABC MODELS MGMT INTERNATIONAL

25 PONOSNIH GODINA BH FASHION WEEK a i modne agencije ABC MODELS MGMT INTERNATIONAL

Skupa slavimo 25 godina promocije BH modne scene

25 PONOSNIH GODINA BH FASHION WEEK-a i modne agencije ABC MODELS MGMT INTERNATIONAL: Skupa slavimo 25 godina promocije BH modne scene

Odbrojavanje može početi jer samo nas par dana još dijeli od najvećeg modnog događaja u BiH I regiji – 45. LEDA BH FASHION WEEK SARAJEVO!

Dvadesetpet godina, koliko postojimo zajedno sa vama, svake godine, izuzev godine koronavirusa, na preko 60 gradskih lokacija u Sarajevu, te isto toliko lokacija u Banja Luci, Tuzli i Mostaru, kao modna agencija Abc Models Mgmt International i Udruženje manekena i modnih kreatora u BiH, predstavili smo preko dvije hiljade domaćih dizajnera i studenata modnog dizajna. Ugostili smo preko 300 inozemnih dizajnera i 900 brendova. Realizovali smo preko 25 humanitarnih akcija i ugostili preko 400 hiljada posjetitelja, dok je u organizaciji BH FASHION WEEK-a do sada. učestvovalo preko 20 hiljada ljudi.

U godinama iza nas održano je preko 2500 revijalnih izložbi. Prvih 20 sezona, događaj je nosio naziv Oriflame BH Fashion Week Sarajevo, a u više od deset godina, nosio je naziv NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Ove godine, slaveći Sarajevo kao kreativni grad umjetnosti, mode i kulture, podržavajući nove talente i talente u usponu te održiva i odgovorna poduzeća, 45. sezonsko izdanje po prvi put pokreće VODA LEDA!

Voda Leda pruža podršku razvojnom i inovativnom projektu, BH Fashion Week Sarajevo, čime se unapređuje poduzetništvo, pružaju usluge specijaliziranih edukacija mladim osobama iz svijeta dizajna.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim prijateljima projekta, poslovnim partnerima, dragim ljudima koji su sve ove godine podržavali nas, kao i promociju i razvoj bosanskohercegovačke modne scene Na taj način smo zajedno potakli kreativnost i razvoj Bosne i Hercegovine, promovirajući bogato kulturno naslijeđe zemlje i njenu prezentaciju u svijetu, ali i interdiscipliniranu interakciju između mode, dizajna i umjetnosti.

Dobrodošli na 45. LEDA BH FASHION WEEK SARAJEVO LIVE & DIGITAL EDITION koji će se održati u periodu od 28.11. – 30.11.2023 godine u hotelu Holiday. Revije će se osim uživo, moći pratiti na platformi www.bhfwsa.com i www.abc-models.com, u periodu od 28.11. – 30.11.2023.

Na fotografijama iz arhive agencije Abc Models i BHFWSA nalaze se danas poznate ličnosti iz javnog života među kojima su Dejan Radović, Delila Softić, Irna Smaka, Njegica Balorda, Andrijana Gavrić, Amela Pašić, Boris Cigler, Elma Hota, Enes Šunje, Sarah Čerkez, Lejla Durmo, Adrijana Kurtišaj, Dejana Rosuljaš i mnogobrojna druga poznata imena….

25 PONOSNIH GODINA BH FASHION WEEK a i modne agencije ABC MODELS MGMT INTERNATIONAL 9

To Top