Događaji

Predstavljamo Vam Vizual 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo

Predstavljamo Vam Vizual 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo 1

Slavimo 25 godina BH Fashion Week-a i agencije Abc Models Mgmt: Zajedno u promociji BH modne scene

Ove godine, slavimo 25 godina postojanja, u kojoj smo svake godine, izuzev Covid godine, predstavilii preko 2000 domaćih modnih dizajnera i studenata modnog dizajna na preko 60 gradskih lokacija u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Mostaru.Ugostili smo preko 300 inozemnih dizajnera i 900 brendova, te zajedno održali 25 različitih humanitarnih akcija na kojima je bilo preko 400 hiljade gledatelja uživo, a u organizaciji BH Fashion Week-a učestvovalo je preko 20 hiljada ljudi.

Slaveći Sarajevo kao kreativni grad umjetnosti, mode i kulture, podržavajući nove talente i talente u usponu te održiva i odgovorna poduzeća ove godine 45. sezonsko izdanje BH Fashion Week-a po prvi put pokreće voda Leda! Na taj način,naša domaća voda Leda pruža podršku razvojnom i inovativnom projektu BH Fashion Weeka Sarajevo čime se unaprijeđuje poduzetništvo i pružaju usluge specijaliziranih edukacija mladim osobama iz svijeta dizajna.

45. Leda BH Fashion Week Sarajevo Live & Digital će biti održan u kongresnoj dvorani i lobby hotela Holiday,u Sarajevu od 28 do 30.11.2023.godine

Vidimo se u potpuno novom konceptu – Budućnost je Nova Generacija Z!

Sačuvajte datum jer uskoro počinje nova 45-ta sezona Leda BH Fashion Week Sarajevo  okrenuta novim generacijama, liderima budućnosti koji dolaze, mijenjaju svijet, i vode čovječanstvo u novom pravcu razvoja sa nabojem nove pozitivne energije i ideja NOVA GENERACIJA Z!

Art direktor & koncept visual Tatjana Beho MemenTo – Slow Fashion Pokret,

sarajevska umjetnica/kreativna direktorica/dizajnerica, brend MemenTOGirlDesign.

“Kao umjetnica, koristim ovu vrstu medija za komunikaciju s društvom o temama koje me interesuju. MemenTo ideja prelazi iz inspiracije nekom temom u realizaciju kroz umjetnički likovni koncept komuniciranja u karikaturnom prenaglašenom liku ženskog “stereotipa savremene ljepote”.

Budućnost za Nove Generacije Z u centar pažnje stavlja mladu osobu i oblikuje svijet po mjeri, novog mladog čovjeka, a za cilj ima da smanji različitosti među generacijama.

Nova Generacija Z žele brendove sa kojima mogu da se identificiraju, komuniciraju svoju individualnost i pogled na svijet kroz primjene savremenih tehnologija, ekološki i održivih koncepata razvoja i komuniciranja sa svojom okolinom.

Budučnost za Novu Generaciju Z je u personalizaciji i unikatnosti te zahtjeva jedinstvenost kroz kreativnost i posebnost.Nova Generacija Z je digitalno osviješćena i prati trendove održivosti.

Zahvaljujemo voda Leda na podržavanju razvoju male privrede i razvoju poslovne infrastrukture u BIH, što dovodi do kreiranja novog ili unapređenja postojećeg proizvoda, unapređuje efikasnost proizvodnje i stvara proizvod sa većom dodanom vrijednosti. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim prijateljima projekta, poslovnim partnerima, medijskim pokroviteljima, dragim ljudima koji su sve ove godine podržavali nas, ali i promociju i razvoj bosanskohercegovačke modne scene Na taj način smo zajedno potakli kreativnost i razvoj Bosne i Hercegovine, promovirajući bogato kulturno naslijeđe zemlje i njenu prezentaciju u svijetu, ali i interdiscipliniranu interakciju između mode, dizajna i umjetnosti.

  1. BH FASHION WEEK SARAJEVO, LIVE & DIGITAL EDITION kao najiščekivaniji modni događaj u Bosni i Hercegovini održaće se i na digitalnoj platformi www.bhfwsa.com, (od 28.11 – 30.11.2023) koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne I video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija, highlights-e, trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Predstavljamo Vam Vizual 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo 2

To Top