Događaji

Prekrasna Andrea Drakul iz Foče je World Top Model za BiH 2021

Posted on

Prvi događaj World Top Model održan je u Cirihu 1990. godine, i od tada, mnoge stvari su se promijenile u svijetu – ali moda i ljepota ostale su središnji dio naših života. U svom jubilarnom 20. izdanju, World Top Model održan je u više od 10 svjetskih metropola, a domaćini su bila imena poput Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, i mnogi drugi. Do sada, događaj se organizovao u Cirihu, Milanu, Monte Karlu, Berlinu, Palma de Majorci, Rimu, Zanzibaru, Geteborgu, Luganu, Pragu i Budimpešti. Jednom godišnje, na događaju se bira model koji će najbolje predstavljati sve vrijednosti i lijepe strane modne industrije. Cilj događaja je ukazati na značaj koji model ima u modnoj industriji, te na taj način izraziti počast ljepoti i modi. Mnoge manekenke koje su osvojile WTM takmičenje imale su brilijantne karijere – predstavljale su ih prestižne agencije za modele i radile su za vodeće modne brendove i dizajnere širom svijeta. Značajan dio prihoda od manifestacije svake se godine donira u dobrotvorne svrhe.

Modna agencija ABC Models Mgmt International svojim dugogodišnjim radom i uspješnom saradnjom sa mnogobrojnim inozemnim modnim agencijama ponovo je pokazala da njihovi modeli pripadaju samom vrhu svjetske modne scene.

Ove godine, agencija ABC Models na prestižnom takmičenju World Top Model, ima svoje tri predstavnice, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Odluku o angažmanima djevojaka donijeli su italijanski modni skauti agencije “Major Models Mgmt” koja ima podružnice u više od 20 svjetskih metropola.

Svjetski izbor World Top Model 2021 se održava 11.12. u Rimu, gdje će se, za ovu laskavu titulu, boriti djevojke iz više od 40 zemalja svijeta.

Prekrasna Andrea Drakul iz Foče je World Top Model za BiH 2021

Ima 16 godina I živi sa roditeljima i bratom. Ide u srednju školu i učenica je Gimnazije (opšti smjer). Devet godina je član Kulturno-umjetničkog društva Foča.Takođe je član školskog i crkvenog hora. Govori engleski jezik. Voli prirodu. Uživa da čita knjige.

Prije nekoliko mjeseci ostvarila joj se želja da se bavi modelingom. Kao model Abc Models Mgmt International agencije, prijavila se na casting za World Top Model BiH 2021 i uspjela je. Na poziv UMAH-a, modne agencije šalju svoje potencijalne modele za koje smatraju da imaju predispozicije I za međunarodnu karijeru.

Andrea se nalazi već nekoliko dana u Rimu I priprema se za finalni izbor World Top Model koji se održava 11.12.2021 u hotelu Sheraton.

Šta sve krasi našu Andreu pogledajte na fotografijama, koje je uradila ekipa Abc Team Studio a za styling su bili zaduženi Diana Fashion i Butik Still Trebinje.

Našoj Andrei želimo puno sreće I uspjeha u Rimu I nadamo se da će ovo biti samo početak njene uspješne karijere te da će u bliskoj budućnosti sigurnim koracima koračati rame uz rame s mnogim priznatim osobama iz svijeta mode.

Popularne novosti

Exit mobile version